środa, 15 maja 2013

Spaghetti z pomidorkami i bazylią


Spaghetti z pomidorkami i bazylią to proste danie, które bez problemu przygotuje nawet największy kulinarny laik.  Połączenie tych aromatycznych składników, a także ich kolorystyczne zestawienie sprawi, że choć przez chwilę będziecie mogli się zapomnieć 
i poczuć  jak w małej Włoskiej knajpce jedząc spaghetti con pomodorini e basilico :)

Składniki:

ok. 10 pomidorków koktajlowych
2 duże ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1/2 czerwonej cebuli
garść liści świeżej bazylii
tarty parmezan
sól 
pieprz

Przygotowanie:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę i pomidorki koktajlowe. Dodać ugotowany wcześniej makaron, pokrojoną w paseczki bazylię i doprawić solą 
i pieprzem. Dokładnie wymieszać i posypać przed podaniem parmezanem. Mniam:)







Pin It