Spaghetti z pomidorkami i bazylią to proste danie, które bez problemu przygotuje nawet największy kulinarny laik. Połączenie tych aromatycznych składników, a także ich kolorystyczne zestawienie sprawi, że choć przez chwilę będziecie mogli się zapomnieć
i poczuć jak w małej Włoskiej knajpce jedząc spaghetti con pomodorini e basilico :)
i poczuć jak w małej Włoskiej knajpce jedząc spaghetti con pomodorini e basilico :)
Składniki:
ok. 10 pomidorków koktajlowych
2 duże ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1/2 czerwonej cebuli
garść liści świeżej bazylii
tarty parmezan
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę i pomidorki koktajlowe. Dodać ugotowany wcześniej makaron, pokrojoną w paseczki bazylię i doprawić solą
i pieprzem. Dokładnie wymieszać i posypać przed podaniem parmezanem. Mniam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz