Wspaniałe carpaccio dla wszystkich wielbicieli poznawania nowych smaków.
Idealne jako przystawka. Wszystkie smaki wspaniale się komponują, po prostu musicie tego spróbować :)
SKŁADNIKI:
1 duży burak
10 truskawek średniej wielkości
serek biały do smarowania
łyżeczka chrzanu
pieprz
sól
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
łyżeczka miodu
Do ozdoby:
liście świeżej rukoli
łyżeczka świeżego tymianku
PRZYGOTOWANIE:
Buraka obrać i pokroić za pomocą ostrego noża lub obieraczki do warzyw na cieniutkie plasterki. Truskawki pozbawić szypułek i również pokroić na cienkie plastry.
Serek biały wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem.
Sos:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na dużym talerzu ułożyć plastry buraków, na nich truskawki, a pośrodku talerza kilka łyżek sera chrzanowego. Posypać wszystko świeżym tymiankiem, polać sosem i ozdobić rukolą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz