niedziela, 14 lipca 2013

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem



Bardzo prosta, lecz wspaniała pasta jajeczna. Najlepiej smakuje na kromce świeżego chleba. Gwarantuje, że będzie smakowała wszystkim wielbicielom wędzonego łososia. Pychota;)


Składniki:

3 jajka
1 łyżka pokrojonego w kostkę wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
1/2 łyżki majonezu
kilka listków świeżego tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Wlać wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić jajka i gotować 6-7 minut. Po ugotowaniu zalać jajka zimną wodą, obrać ze skorupki i wrzucić do miski. Rozgnieść jajka za pomocą widelca, dodać majonez, pokrojony na drobne paseczki szczypiorek, poszatkowane liście świeżego tymianku i łososia. Dokładnie wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Podawać na świeżej kromce ulubionego chleba. Pychotka:)








Pin It