Pyszna i prosta przystawka. Jest idealna dla wszystkich lubiących ciekawe i inne smaki. Muszę powiedzieć, że pierwszy raz, przy okazji tego dania, jadłam lawendę i bardzo mi zasmakowała. Myślę, że niedługo użyję jej do jakiegoś ciekawego deseru.
Roladki z cukinii to bardzo prosta
i szybka przystawka, która swoim nietypowym smakiem zachwyci każdego. Smacznego:)
Składniki:
1 duża cukinia
1 zielony ogórek
125 g. serka mascarpone
125 g. serka do smarowania np. Almette śmietankowy
pęczek zielonej pietruszki
kilka gałązek lawendy
sok z 1/4 cytryny
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cukinię obrać ze skórki, pokroić w cieniutkie, długie plasterki i skropić je cytryną. Zielonego okórka pokroić w słupki. Serek mascrpone wymieszać z serkiem Almette, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki i kilka kwiatków lawendy. Na każdy plasterek cukinii nałożyć po 1 łyżeczce sera i ułożyć na nim kawałek zielonego ogórka, delikatnie zawinąć w rulonik. Powtórzyć czynność. Gotowe roladki posypać solą, pieprzem i udekorować lawendą i pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz